• Nove KJG objemke
Nove KJG objemke

Pri podjetju KJG se lahko pohvalijo z napredkom na področju dizajna objemk.
Podjetje KJG ne pozna mej, ko govorimo o inovacijah, zato so se odločili za izboljšavo njihovih polkrožnih in oglatih aluminijskih objemk z namenom poenostavitve montaže objemk in novega dizajna. Nove dizajn objemk pa bo na voljo tudi za vse ostale materiale objemk v začetku leta 2021.

Nekaj tehničnih zanimivosti:
Vezni inox vijak velikosti M8 je na aluminijskih objemkah in objemkah iz nerjavečega materiala, velikosti M6 pa na preostalih materialih objemk.
Oblika vijaka je zelo spremenjena v primerjavi s prejšnjimi vijaki.
Zategovanje vijaka M8 lahko opravite z večnamenskim in običajno razpoložljivim TORX nastavkom oziroma viličastim ključem velikosti 12.
Za M6 se uporablja križni ali ploski nastavek oziroma viličasti ključ velikosti 10.
Navoja ni po celotnem telesu vijaka, kar omogoča lažje vstavljanje vijaka v stiskalno nerjavno matico pri montaži. Navedeno opcijo smo izbrali, ker ima nerjaveči material dolgo življenjsko dobo, ob kontaktu pa ne vpliva na druge materiale. Na vijaku se nahaja tudi PVC varnostna podloga, oblika katere je tudi spremenjena in ščiti vijak pri montaži, rokovanju in prevozu izdelka do kupca. Iz nerjavečega materiala je tudi matica za pritrditev konice v zadnjem delu objemke in čep v pregibu objemke.
arametri vhodnih materialov za proizvodnjo se ne spremenijo. Za aluminijske objemke je širina 28 mm, debelina 2 mm, preostali materiali so širine 28 mm in debeline 1,5 mm.

Inovativna oblika
Oblika je sestavni del inovacij KJG izdelkov. Ekipa tehnikov je opravila veliko dela tudi na področju estetike. Odprtina v obliki elipse za vstavljanje veznega vijaka v matico kompenzira netočnosti in olajša montažo. Sprememba oblike stiskanca izboljša estetski izgled izdelka. Obliko zadnjega dela objemke na mestu matice za pritrditev konice smo iz konusne spremenili v vzporedno zaradi tehnoloških potreb avtomatizacije proizvodnje.

Prepoznavnost KJG objemk
Vse objemke imajo vidno imenska velikost, zvezda in logotip. Logotip pri aluminijskih izdelkih je v obliki W, pri drugih materialih je naveden logotip KJG.

Prijava na e-novice